חמישה טיפים מנצחים לטיפול בנשירת שיער לאחר לידה

חמישה טיפים מנצחים לטיפול בנשירה שיער לאחר לידה

לשיער יש דרך משלו לאותת לנו שמשהו לא בסדר בגוף. נשירת שיער מצביעה לרוב על חוסר איזון הורמונאלי בגוף, או בעיית חידוש תאים בקרקפת, אפילו מצבים רגשיים כמו מתח נפשי עלולים להוביל לנשירת שיער. הורמונים הם הגורם העיקרי לנשירת שיער אצל נשים, בין אם מדובר בתקופות של שינויים הורמונאליים או נטילת גלולות נגד הריון והורמונים אחרים ובין אם מדובר במצבים של לידה, קבלת מחזור בפעם הראשונה והפסקת הוסת בגיל המעבר.

בעת ההיריון ישנה תופעה הפוכה של התמלאות השיער שדווקא עשיר ובעל נפח יותר מהרגיל.  זה קורה בגלל שבתקופת ההיריון זקיקי השיער נמצאים בתקופה של צמיחה פעילה מאוד בשל ההורמונים המציפים את גוף האישה. מסיבה זו נשים רבות נהנות משיער מלא ושופע בעת ההיריון, אולם לאחר הלידה הגוף חוזר לתפקוד הורמונלי רגיל והדבר מתבטא לרוב בנשירת שיער שעלולה לקחת זמן רב (מספר חודשים לאחר הלידה ועד שנה מהלידה). השיער אומנם אמור להפסיק לנשור לאחר שנה מיום הלידה, אך כדי לזרז את חזרתו לעובי ולנפח הרגיל, מומלץ לטפל בנשירת השיער על ידי טיפול בקרקפת בחומרים מהטבע.

מכיוון שמדובר בתופעה טבעית, קשה מאוד למנוע אותה, אך כן ניתן למזער את הנזקים ולסייע לשיער להתאושש כמה שיותר מהר. מצרפת לכן מספר עצות וטיפים לשמירה על שיער בריא לאחר הלידה:

1.תזונה מאוזנת ועשירה - להימנע ככל האפשר מאכילת ג'אנק פוד, ממתקים או כל אוכל מעובד ולא בריא. מומלץ מאוד להעשיר את התפריט היומי שלכן בפירות, ירקות, בשר, מאכלים עשירים בסידן, בוויטמין B, בברזל ועוד.

2. כמה שיותר שעות שינה (כשזה אפשרי...) ! חשוב מאוד שתקפידו לישון כמו שצריך, נכון זה קשה כאשר יש תינוק בבית אבל עשי כמיטב יכולתך. כאשר התינוק ישן גם את צריכה ללכת לישון.

3. נטלי ויטמינים ותוספי תזונה  - בהתייעצות עם הרופא שלך ובהתאם לבדיקות הדם והחסרים של גופך, את מוזמנת גם לקרוא על הר בוסט, תוסף תזונה אשר פותח על ידי ד"ר זאב פם, רופא עור מומחה.

4.  המנעי מטיפולי שיער כגון צבע והחלקות, בחודשים הראשונים שאחרי הלידה, בעיקר אלא העשויים חומרים לא טבעיים. הדבר עלול לגרום לנשירה חזקה ומהירה יותר.

5. שתי לפחות 8 כוסות של מים

והכי חשוב תהני מהתקופה הקסומה הזו (אם כי לעיתים גם מאתגרת) עם תינוקך
לאחר לידה נשירת שיער
Share by: